Skip to content

Bison tix 50ml tube/kaart bison

Super sterke, gelvormige, universele contactlijm.

Merk/Fabrikant: Bison International B.V.
Artikelcode: 122136
Beschikbaarheid: Actueel
Bijgewerkt op: 13 juni 2024 om 03:25

Handelseenheden

U heeft niet de juiste rechten voor het inzien van transactiedata.

Bijlagen

Afbeeldingen

Algemeen

Alternatieve artikelcode 473.570.0610

URL

URL Leverancier http://www.provak.com/
URL Fabrikant https://www.bison.nl

Indelingen

Artikelgroep Contactlijmen
Fabrikantindeling 1 Contactlijmen
Fabrikantindeling 2 Bison tix op kaart

Gewicht

Dichtheid 0,9

Kleur en Oppervlak

Kleur Geel

Tekst

Commerciële omschrijving Super sterke, gelvormige, universele contactlijm.
Unique selling points Makkelijk smeerbaar | Druipt niet | Trekt geen draden | Direct vast | Super sterk | Geschikt voor materialen onder spanning | Universeel | Vocht- en vorstbestendig
Uitgebreide toelichting 1 Super sterke, gelvormige, universele contactlijm: makkelijk smeerbaar, druipt niet en trekt geen draden.

Gebruik en Verwerking

Toepassing
  • Uitermate geschikt voor het verlijmen van plastic bekledingsplaat (zoals Formica®), fineer, board, plastic randen, rubber, leer, linoleum, kurk, textiel of polyetherschuim zowel onderling als op hout, spaanplaat, beton en metaal. Deze lijm druipt niet en is daarom uitermate geschikt voor verticale verlijmingen. Zeer geschikt voor o.a. het lijmen van trapranden, vloerbedekking op trappen, dopjes of viltjes onder meubels. Ook voor reparaties aan bijvoorbeeld schoenen, tassen, speelgoed, tapijt, of bij het maken van (hobby) knutselwerken.
  • Niet geschikt voor: polystyreenschuim (Tempex®, piepschuim), PE, PP en vinyl.
Toepassingsgebied Consumer Benelux
Verwerking
  • Voorbehandeling oppervlak: Voor een optimaal resultaat eerst ontvetten.
  • Gereedschap: Stevige kwast of fijngetande (1 mm) lijmkam voor het instrijken van grote oppervlakken. Aandrukrol of rubber hamer voor het stevig samenvoegen van de materialen.
  • Gebruiksaanwijzing: Lijm dun en gelijkmatig aanbrengen op beide oppervlakken m.b.v. fijngetande lijmkam (1 mm) of kwast. Beide delen 10 tot 25 minuten laten drogen. Zodra de lijm geen draden meer trekt materialen samenvoegen. Corrigeren is niet meer mogelijk. Voorkom insluiting van luchtbellen. De materialen stevig aankloppen, -rollen of persen.
  • Aandachtspunten: Voor een optimaal resultaat moeten zowel de lijm als de te lijmen delen op kamertemperatuur zijn (zeker niet verwerken beneden +10°C). De eindsterkte van de verbinding is afhankelijk van de toegepaste druk. Druk daarom zo goed mogelijk over het gehele oppervlak. Indien de lijmverbinding bij poreurze materialen langdurig in aanraking komt met water, kan de lijm loslaten van de natte ondergrond.
  • Productvoorbereiding: Voor gebruik goed oproeren. Bij voorkeur niet verdunnen
Verbruik 2-2,5 m²/liter, tweezijdig aangebracht, afhankelijk van de aard van de te lijmen materialen.
Onderhoud Natte lijmresten direct verwijderen met Ontvetter/Verdunner voor Bison Kit®. Opgedroogde lijmresten zijn alleen mechanisch te verwijderen of met een verfafbijtmiddel (vooraf testen).
Opslag Koel, vorstvrij en goed afgesloten bewaren. Houdbaarheid minimaal 24 maanden.
Houdbaarheid Aangebroken verpakking beperkt houdbaar. | Ongeopend: Minimaal 24 maanden na productie.
Verwerkingstemperatuur Lijm en te lijmen delen op kamertemperatuur verwerken. Relatieve luchtvochtigheid dient lager dan 65% te zijn. Dit om blaasvorming in het eindresultaat te voorkomen. Na bevestigen is corrigeren niet meer mogelijk. Test altijd eerst op een (onopvallend) deel van de ondergrond.
Opentijd 10-25 minuten. De lijmlaag moet droog aanvoelen en geen draden meer trekken. De opentijd is sterk afhankelijk van de poreusheid van de ondergrond (hoe poreuzer de ondergrond hoe sneller de lijm in de ondergrond trekt, dus een kortere opentijd) en de temperatuur (een hoge temperatuur zorgt voor snellere verdamping van het oplosmiddel en dus een kortere opentijd).
Uithardingstijd 24 uur
Geschikt voor hout Ja
Geschikt voor beton Ja
Geschikt voor PE Nee

Brand

Vlampunt K1 (<21°C)

Sterkte

Elasticiteit Very good

Thermisch

Temperatuurbestendigheid van -15°C tot +70°C.
Temperatuurbestendigheid -15 - 70 °C

Vocht

Vochtbestendigheid Goed

Materiaal

Samenstelling Neopreenrubber
Percentage vaste stof (%) 20
Viscositeit Pasty
Chemische weerstand Bestand tegen olie, basen en zuren