Skip to content

Bison Behanglijm wand&klaar glasweefsel emmer 10 kg

Kant en klare lijm voor het eenvoudig aanbrengen van glasvezel-, glasweefsel-, en glasvliesbehang

Merk/Fabrikant: Bison International B.V.
Artikelcode: 1935571
Beschikbaarheid: Actueel
Bijgewerkt op: 13 juni 2024 om 03:25

Handelseenheden

U heeft niet de juiste rechten voor het inzien van transactiedata.

Bijlagen

Afbeeldingen

Classificatie

IB-classificatie:

Algemeen

Alternatieve artikelcode 6302988

URL

URL Leverancier http://www.provak.com/
URL Fabrikant https://www.bison.nl

Indelingen

Artikelgroep Verf, lijmen en kitten
Fabrikantindeling 1 Behanglijmen
Fabrikantindeling 2 Behanglijm wand&klaar glasweefsel

Gewicht

Gewicht (kg) 10
Gewicht eenheid emmer
Dichtheid 1,05
Netto gewicht 10000 g

Kleur en Oppervlak

Kleur Wit
Transparant Ja

Tekst

Commerciële omschrijving Kant en klare lijm voor het eenvoudig aanbrengen van glasvezel-, glasweefsel-, en glasvliesbehang
Unique selling points Glasvezel kan later gemakkelijk verwijderd worden | Kant-en-klare lijm | direct toepassen op de muur | Overschilderbaar met latex, acryl, epoxy en polyurethaan verven | Makkelijk aan te brengen | 100% klontvrij | Kan gekleurd worden | Uitzonderlijke hechting
Uitgebreide toelichting 1 Kant en klare lijm voor het eenvoudig aanbrengen van glasweefsel-, glasvezel- en glasvliesbehang op poreuze/zuigende ondergronden. Later eenvoudig verwijderbaar.

Gebruik en Verwerking

Toepassing Geschikt voor het eenvoudig aanbrengen van glasvezel- en glasweefselbehang op poreuze/zuigende ondergronden zoals stucwerk, pleisterwerk, gipsplaten, steen, beton, cement en hout. De lijm is direct op de muur aan te brengen. Indien volgens de gebruiksaanwijzing aangebracht, is het behang later eenvoudig te verwijderen.
Toepassingsgebied Consumer Benelux
Verwerking
  • Voorbehandeling oppervlak: Verwijder oude behangresten met een behangafweekmiddel en reinig de muur om lijmresten, vet en stof te verwijderen. Vul gaten en scheuren met een muurvuller om reliëfverschil te voorkomen en bedek vlekken met een coating zodat ze niet door het behang doorslaan. Lijm sterk zuigende ondergronden eerst voor met verdund behangplaksel. Voorstrijklaag minimaal 2 uur laten drogen. Schuur niet zuigende ondergronden (zoals dekkende latex) eerst grondig open en maak de ondergrond daarna goed stofvrij.
  • Gereedschap: Vachtroller, kortharige borstel of kwast. Werk met schoon gereedschap om schimmelvorming in de lijm te voorkomen. Gereedschap direct na gebruik met water reinigen.
  • Gebruiksaanwijzing: Breng de lijm direct uit de emmer met een vachtroller, kortharige borstel of kwast gelijkmatig op de ondergrond aan, iets breder dan één baanbreedte van het behang. Direct hierna het behang op de nog natte lijmlaag aanbrengen en vlak en gelijkmatig met een kunststof spatel of borstel aandrukken. Strijk altijd vanuit het midden naar de rand en van boven naar beneden. Zorg ervoor dat ook de naden goed aangedrukt worden. Binnen 10 - 20 minuten is het behang nog corrigeerbaar. Na droging (ca. 24 uur, afhankelijk van de ondergrond en omgevingsomstandigheden) is het behang in de gewenste kleur te overschilderen met muurverf. Gebruik hiervoor bij voorkeur glasweefselbehang met een dichte structuur zodat de muurverf niet in de muur kan trekken. Behanglijm inkleuren: Bison Wand&Klaar® Behanglijm Glasweefsel is handmatig in te kleuren met een tube universeel kleurpigment of kleurpasta. Behang verwijderen: Het behang is later gemakkelijk te verwijderen indien er glasweefselbehang met een dichte structuur gebruikt is op een stevige ondergrond. Steek met een plamuurmes een hoekje van het glasweefselbehang los en trek de baan voorzichtig naar beneden los.
Verbruik 5 m²/kg
Onderhoud Onderhoudsadvies: Gebruik Bison Wand&Klaar® Behanglijm Vliesbehang voor het aanbrengen van vliesbehang, non-woven behang, easybehang en snelbehang. Gebruik Bison Wand&Klaar® Behanglijm Vinyl/Papier voor het aanbrengen van alle soorten behang met een papieren of textielrug, zoals (schuim)vinylbehang, simplex, duplex, rauhfaserbehang, zware wandbekleding en fotobehang. | Natte lijmvlekken direct met een schone, droge doek deppend verwijderen. Opgedroogde vlekken op het behang zijn later deppend te verwijderen met een schone, vochtige doek.
Opslag Goed afgesloten bewaren op een droge, koele en vorstvrije plaats.
Houdbaarheid Aangebroken verpakking beperkt houdbaar. | Ongeopend: Minimaal 24 maanden na productie.
Verwerkingstemperatuur Niet verwerken bij een temperatuur beneden +10°C en/of een relatieve luchtvochtigheid hoger dan 70%.
Droogtijd 24 uur
Opentijd Ca. 20 minuten
Verdunnen Over het algemeen: niet verdunnen (tenzij pasta voor voorbehandeling wordt gebruikt: in dit geval verdunnen met water volgens de aanwijzingen).
Overschilderbaar Met latex, acryl, epoxy en polyurethaan verven. Let op: de pasta moet volledig droog zijn voor het schilderen.
Veiligheidsmaatregelen Fysiologisch veilig.
Verpakking Emmer

Thermisch

Temperatuurbestendigheid Van ca. -10°C tot 50°C

Vocht

Vochtbestendigheid Goed

Materiaal

Samenstelling Gemodificeerd zetmeel
Percentage vaste stof (%) 14
Viscositeit ca. 22.000 mPa.s. | Runny
pH-waarde 10